Celjsko sejmišče je bilo po dveh letih zopet prizorišče, kjer je bilo moč videti moderno kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo ter poiskati in izmenjati znanje iz teorije in prakse. V soboto in nedeljo sta se sejmu Agritech pridružila tudi 45. dneva čebelarstva ApiSlovenija, ki sta dogajanje še popestrila. Kljub dvoletnemu premoru je Agritech znova poskrbel za izjemen razstavni program in kvalitetne ter zanimive obsejemske dogodke. Čeprav uradnih statistik še ni, so napovedi o številu obiskovalcev znova izjemne. »Že v tem trenutku vemo, da bomo prekoračili število obiskovalcev iz zadnjega sejma leta 2020, ko jih je bilo preko 21 tisoč,« je povedal izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec in dodal, da zelo pozitivno sejem ocenjujejo tudi obiskovalci in razstavljavci.

»S sejmom smo zelo zadovoljni, tudi z obiskom, sploh sobota in nedelja, tudi zanimanje je, glede na situacijo, tako da vse poteka  vredu,« je danes dejal eden izmed številnih zadovoljnih razstavljavcev. »Občutki so fenomenalni, pravi čas so se zopet začeli sejmi, da smo spet nazaj navezali stike z našimi kupci, in da dobimo povratne informacije,« je pomembnost interakcije v živo izpostavil drugi. Največ razstavljavcev, pa je bilo navdušenih prav nad številno množico, ki je sejmišče preplavila včeraj in danes. »Slika je danes takšna, kot je bila pred petnajstimi leti na sejmu MOS, ko si potreboval 30 minut, da si prišel iz enega na drugi konec sejmišča. Videti je pozitivno razpoloženje in optimizem,« je o živahni množici dejal mag. Robert Otorepec.

Po pričakovanjih je bil vikend na Agritechu najbolj obiskan. Vsak dan so si obiskovalci lahko ogledali 115 razstavljavcev, ki so skupno predstavili kar 350 blagovnih znamk, kar je za 50 več kot pred dvema letoma. Razstavljavci so napolnili kar 6 dvoran in nekaj zunanjih površin. Sejem pa je poskrbel tudi za številne obsejemske dogodke in spremljevalne prireditve. Vse dni sejma so za dvorano L potekale testne vožnje traktorjev, kjer so obiskovalci lahko na lastni koži preizkusili kako kakovostni so najnovejši traktorji Class, Deutz Fahr, John Deer in drugi. Na drugi strani sejmišča so prav tako vse dni potekale demonstracije delovanja gozdarskih strojev, kot so: cepilniki drv, povezovalniki drv, krožne žage, gozdarske prikolic z dvigalom in drugi. Obiskovalci so bili navdušeni tudi nad predavanji in okroglimi mizami, ki so potekale v sklopu sejma. Potekali sta okrogli mizi o samooskrbi in inovativnosti v kmetijstvu in o sprejemanju 10-letnih LUN, v sklopu ApiSlovenije pa so potekala predavanja o vplivu podnebnih sprememb na čebelarjenje in o dobrih čebelarskih praksah. V četrtek je bil izpeljan tudi informativni dan za mlade, kjer je več študentskih šol predstavilo svoje srednješolske in visokošolske programe iz kmetijske in gozdarske panoge.

»Na osnovi prvih rezultatov z razstavljavci, ugotavljamo, da so vsi zadovoljni, in da so presegli svoja pričakovanja,« pravi mag. Robert Otorepec in dodaja, da nihče ni vedel kakšna naj bodo pričakovanja na teh prvih dogodkih po sprostitvi ukrepov. »Očitno se vračamo v te stare, predkoronske čase,« je še dodal. Za konec je izpostavil še zadovoljstvo, saj nas čaka še bogato sejemsko leto. »Čez manj kot mesec pripravljamo mednarodni industrijski sejem, 20. maja pa se začnejo Pomladni sejmi,« je povedal.